maanantai 11. huhtikuuta 2011

I'll be your voice when you don't know what to say

Paita H&M, housut Cubus, kengät Converse, korvis by Sofia

What a wonderful day: ensin mantsankoe (okei, se ei ollut pätkääkään wonderful enkä edes osannut mitään), sitten peruskiva koulupäivä, ja yllätysuutinen köksän tuntien peruuntumisesta. Mikäs siinä, kaksi tuntia aikaisemmin kotiin! Otin asukuvia, söin vähän karkkia ja makoilin sängyssä.

 ---
tähän kohtaan tuli kirjoittamisessa stoppi. Etsin vanhaa ruotsin vihkoani huomisen valtakunnallisen kokeen harjoittelua varten ja löysin kaikki yläasteen vihkoni. Miten onkaan unohtunut mm. sammakon muodonmuutos, Uudet aseet ja totaalinen sota, Hindun kolme tietä moksaan, Reformoitu uskonpuhdistus, monomi x monomi... 

Löysin myös monta projektien suunnittelulappua ("ai, olenko joskus tehnyt tälläisenkin..."), piirrosta, irtomonistetta ja sen 15 cm kasan vihkoja. 
Samaan syssyyn kävin läpi myös kaikki seiskaluokan kokeeni, joiden aihepiireinä oli mm. klassismi, tekstiilien hoito-ohjemerkit, eksponentti, kerrostulivuoret ja kolmion peilaus. Löysin matikankokeista samoja asioita, joita lasken vieläkin neljä tuntia viikossa...

Sanotaan, että "minkä näen - sen muistan, minkä teen - sen ymmärrän." Itse asiassa poimin lausahduksen köksän kokeestani... En kuitenkaan muista näitä asioita, joiden koepapereita katselin äsken. Tarkoittaakohan se, että meihin tungetaan liikaa tietoa? Olen usein  ajatellut yläasteen aikana jotain juttua päntätessäni, etten ikinä tule tarvitsemaan tätä tietoa. Kunhan vain olin opetellut sen ja kirjoittanut kokeeseen, tieto pakeni päästäni kuin lämpö saunasta. 

Olen muutenkin huono lukemaan kokeisiin. En jaksa todellakaan lukea: istuminen ja kirjan tuijottaminen tekee pahaa. Jostain syystä onnistun kuitenkin kokeissa hyvin. Ehkä tieto tarttuu päähäni tunnilla, opin nopeasti tai minulla on hyvä yleissivistys. Lukiota varten minun on kuitenkin opeteltava lukemaan!

Huhheijaa, tajusin, että peruskoulua on enää pikku tippa jäljellä. Tulen niin paljon kaipaamaan sitä, että minulle suunnilleen kannetaan koulukirjat nenän eteen ja lukujärjestyksessäni lukee selvällä suomen kielellä valmiiksi, missä minun pitää olla milloinkin. En voi tietää, josko nautinkin lukion tuomasta itsenäisyydestä. Ainakin nautin maisemanvaihdoksesta ihan varmasti, vaikkei nykyisessäkään ole mitään vikaa. 

Viettäkäähän mukava ilta, minä jatkan (aloitan) ruotsin parissa!

PS Huomasin, ettei tuossa tekstissä oikein ole punaista lankaa. Hups. Ja onhan se vähän pitkähkökin...

4 kommenttia:

 1. heipsan!
  tosi upea toi kuva, missä sulla on hiukset korvan takana!!
  ja noi korvikset on jumalaiset :))
  niin ja sähän hait mun nykyiseen kouluun? :)
  hihih siellä nähdään!!
  -maria

  VastaaPoista
 2. Anonyymi11.4.11

  Voi kuule. Itsekään en koskaan ollut todellakaan mikään hyvä lukemaan mihinkään kokeisiin yläasteella ja silti pärjäsin aika hyvin. Sitten menin lukioon ja sama meininki jatkui; en lukenut juurikaan ja silti tuli ihan hyviä arvosanoja. Itse asiassa sama jatkui Kauppakorkeassakin. Ainut vaihe koulunkäyntejä, jossa ihan toden teolla piti lukea ja päntätä oli pääsykokeet. Että älä turhaan murehdi, että joutuisit lukiossa muuttamaan opiskelutyyliäsi. Jos se toimii peruskoulussa, toimii se myös myöhemminkin.

  Itse ainakin yritin aina tunneilla keskittyä jonkun verran, niin kokeisiin riitti jonkinmoinen kertailu :)

  t. siskosi

  VastaaPoista
 3. maria,
  kiitti! :)
  en hakenut sinne, pitkän (tosi pitkän) pohdinnan jälkeen päädyin jonnekin ihan muualle!

  anonyymi,
  hyvä kuulla :) pääsykokeita odotellessa..

  VastaaPoista
 4. Anonyymi30.4.13

  Τhanκs for finallу tаlκing about >
  "I'll be your voice when you don't know what to say" < Loved it!

  Have a look at my page: Article

  VastaaPoista