torstai 4. maaliskuuta 2010

Maailman parhaat muffinssit

(Kuva oli kyllä otettu mutta sen kanssa tuli massiivisia ongelmia joten tyytynette nettikuvaan... täältä )
Raotan taas reseptiarkkuani ja laitan jakoon ihanien suklaamuffinssien ohjeen. Lupaan, että tätä kokeiltuasi et enää palaa entiseen =)
Itse raaka-aineet eivät eroa oikein mitenkään normaaleista, mutta luulen salaisuuden piilevän 10 minuutin paistoajassa, jolloin muffet jäävät keskeltä ihan vähän raaoiksi ja täten meheviksi.
Mukaan voi toki tunkea mitä vaan (en suosittele riisimuroja...) suklaarouheesta kauraleseisiin. Ja muistakaa se 10 minuutin paistoaika, jos se ylittyy niin nämä eivät ole enää meheviä! Mieluummin 9 ½ min kuin 10, 1 min.
Ja nyt siihen reseptiin.

Suklaamuffinssit

100 g margariinia tai voita
2 munaa
2 ½ dl sokeria
1 ½ tl vanilliini- tai vaniljasokeria
½ tl suolaa
4 rkl tummaa "aitoa" kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vaniljasokeri, suola, kaakaojauhe, jauhot ja leivinjauhe. Lisää viimeiseksi rasva. Täytä muffinssivuoat taikinalla noin 3/4 osalla korkeudestaan. Paista muffinsseja uunin alaosassa 225 asteessa tasan 10 minuutin ajan. Muffinssien jäähdyttyä voit siivilöidä pinnalle tomusokeria.

No niin, nyt essut esille! Anteeksi muuten tämä blogihiljaisuus, olen lukenut kokeisiin ym. Yritän saada viikonloppuna postausta kevään/kesän trendeistä - ja omista vastineistani niille.

1 kommentti:

  1. Muffinssit on uunissa, taikina ainakin maistui ihan sulaneelta B&J Cookie Dough -jäätelöltä :)~. Kaakaojauhe oli loppu, joten jätin sen pois. Pilkoin sekaan 100 g maitosuklaata ja lisäksi laitoin jokaiseen suklaasydämen joko Pätkis- tai Da Capo -palalla. Veikkaan, että tulee aikas hyviä. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista