maanantai 9. marraskuuta 2009

Hej på dig



Tänään olisi vuorossa vähän kaikennäköistä: asukuvaa, reseptiä, ja pari söpöä tekemääni korujuttua. Ensin kuitenkin siihen reseptiin!


Espanjalainen munakas ( Ohje Kotikokista )

reilusti öljyä
300 g perunoita ( n. 6 keskikokoista)
1 sipuli
4 kananmunaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Pese ja kuori perunat. Kuutioi siivuiksi tai lohkoiksi.
Hienonna sipuli.
Kuumenna öljy pannulla ja paista perunat puolikypsiksi.
Lisää sipuli ja hauduta kypsäksi.
Riko munat kulhoon, ja sekoita haarukalla rakenne rikki.
Lisää munien joukkoon suola ja pippuri.
Kaada seos pannulle perunoiden ja sipulin joukkoon.
Paista molemmilta puolilta miedolla lämmöllä.
Liu'uta lautaselle ja tarjoa kylmänä tai lämpimänä.

Very simple, very delicious!

Sitten mennään vaikkapa niihin korujuttuihin.
Ensimmäisenä näytän mun ja siskon yhteistyönä tekemän Supermario-korun (okei, enemmän siskon, mä vaan laitoin ketjun), joka on tehty hamahelmistä.



Elikkäs tommonen yksinkertainen (okei, epämuodostunut käsi ;) ) kaulakoru, aika pitkä. Olisi vielä suunnitemissa laittaa siihen lukko. Siskollani on myös sellanen vihreä supermario-sieni, se on nimittäin elänyt supermario-aikaa. Luulen, että me voidaan sopia yhteisomistuksesta?
Tein hamoista myös kaverilleni sellaset vesimeloni-korvikset, joista tuli aikas söpöt! Niistä ei kylläkään oo kuvaa, mutta moni on sanonut niitä söpöiksi. Ja voin tehdä muillekin sellaisia, maksullisesti, tietenkin :D

Toiseksi oli tällänen pitkäaikaishaaveeni eli vetoketjurusetti. Näin tälläisen samantyyppisen yhdellä tytöllä koulun tilaisuudessa, kun hän istui mun edessä, ja aattelin vain, että onpa hieno panta! Mitenköhän toi on tehty? No, kyseessä oli siis päivä ennen viikon mittaista syyslomaa. Marssin heti koulun jälkeen kirpparille, ja ostin kaks 0,50 € hintaista vetoketjua (valkoinen ja sininen) , ja aloin ompelemaan käsin tuosta valkoisesta niitä "saumoja" kiinni, katkaisin sen vetohomman, sen pienen pykälän mistä sitä vedetään :D ja ompelin vielä paremmin kiinni.
Sitten oli parin viikon hiljaiseloa, kunnes näin Ginassa sellasen ihan samanlaisen vetskaripannan, kun sillä tytöllä! Petyin tosi paljon, koska luulin että se oli käsintehty. Mua esti jatkamasta se, etten löytänyt hyvää satiininauhaa tohon keskiosaan, kunnes tajusin, että yks mun sadasta hiuspannasta on valkoista satiinia. Leikkasin siitä siis pätkän, jonka kieputin tohon ympärille, ja joka kerrokselle erikeeperiä pikkasen (joo, ei oo mikään paras liimatuote tälläsille). Se muodostui renkaaksi, jota pystyy liikuttelemaan siinä, ja sen saa pinniin tai pantaan tai klipsiin kiinni. Tykkään tosta nyt ihan superpaljon! Ja se makso ehkä 0,60 €, kun se Ginan oma oli jotain 7 €!


Tähän loppuun vielä painajaisuneksenne päivän asu.

toppi - [ES TI: CI:]
neulebolero - JC
trikoohame- H&M
niittilegginssit-Lindex

kuva+pöydänreuna-itselaukaisin

Tuo hame on muuten vasta pari päivää vanha,
sen kotiutin h&m:stä kympillä. ja sitten mun
rakkaudet, noi niittilegginssit! Niistä vaan lähtee
niitä niittejä ihan jatkuvasti, pitäisi liimata
takasin ;D





Öitä,

Eve

2 kommenttia:

  1. Anonyymi16.11.09

    Se mikään epämuodostonut käsi ole. Mario on niin kingi, että se päihittäis kaikki vaikka ilman päätä! :)

    - Ooooona the Marion tekijä

    VastaaPoista
  2. Wau, makee toi Mario-koru. :)

    VastaaPoista