tänään olisi tarkoituksena kertoa pari ihanaa reseptiä. Toinen niistä on jo bravuuri, ja toista kokeilin tänään ekaa kertaa. Käydään kimppuun! (kuvia en ole muistanut valitettavasti ottaa)
Sitruunatorttu
1 pkt 400 gramman pakastemurotaikinaa tai tee itseOhje oli toivottavasti selkeä. Tämä on lempiruokaani, sellaista ihanaa, mutta täyttävää mättöä. Tacodipistä voi muokata myös vegeversion soijarouheesta (nimim. kukaan ei huomannut). Maistuu myös kylmänä!
Täyte:
400 grammaa Valio Viola appelsiinituorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunan mehua
2 munaa
4 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Painele sulanut/tehty piirakkataikina voidellun piirakkavuoan
pohjalle.
Pistele haarukalla pohjaan reikiä.
Sekoita täytettä varten kulhossa tuorejuusto, sitruunan mehu,
sitruunan raastettu kuori, munat ja sokeri.
Levitä täyte piirakkapohjan päälle.
Kypsennä piirakkaa uunin alatasossa 200 asteessa noin
30 minuuttia.
Peitä piirakka leivinpaperilla kypsennyksen
loppuvaiheessa,
jos se alkaa saada liikaa väriä.
Jäähdytä piirakka ritilän päällä ennen tarjoilua.
Halutessasi voit laittaa päälle marenkia tai kermavaahtoa.
Huolellinen jäähdytys on tärkeää, nimittäin
me syötiin se lämpimänä, ja se olisi varmasti ollut vieläkin
parempaa jäähdytettynä.
Pinnan on tarkoitus olla sileä ja vaaleankeltainen.
Nautinnollisia torttuhetkiä!
Tacodippi
400 grammaa jauhelihaa
1 pussi tacomaustetta
1 dl vettä
1 keskikokoinen purkki tomaattimurskaa
1-2 purkkia maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
Oliiveja
1 pussi juustoraastetta
Jalapenoja
Mausteita, mm. cayennepippuria, pippuria, oreganoa
Tortillasipsejä
Levitä Philadelphia vuoan pohjalle ja laita uuni kuumenemaan
200 asteeseen. Ruskista jauheliha pannulla, ja
ja lisää tacomaustepussi ja vesi (pussin ohjeen mukaan).
Hetken päästä lisää tomaattimurska ja
haluamasi mausteet. Anna hautua n. 10 minuuttia pannulla, ja
kaada mössö sitten philadelphialla vuorattuun
vuokaan. Päälle jalapenoja makusi mukaan, siihen juustoraaste
ja juustoraasteen päälle oliivit.
Laita vuoka uuniin noin kymmeneksi minuutiksi
, tai kunnes juusto on sulanut.
Nautitaan kolmionmuotoisten
tortillasipsien/tacokuorien/tortillojen kanssa.
Nyt vetäydyn ruotsinkirjojen ääreen, heippa!
-Eve
Odotan mielenkiinnolla maistiaisia sitruunatortusta;) Tacodippi on minunkin suosikki. Kyllästyyköhän siihen koskaan?
VastaaPoistatiina
taco taco tacooo..jee! poiminkin tämän reseptin tästä! mikäs blogi onkaan Carasta? -Erika
VastaaPoistaCaran blogi löytyy osoitteesta:
VastaaPoistawww.caranblogi.blogspot.com
-Eve