maanantai 26. lokakuuta 2009

Reseptit: sitruunatorttu ja tacodippi

Moikka taas,

tänään olisi tarkoituksena kertoa pari ihanaa reseptiä. Toinen niistä on jo bravuuri, ja toista kokeilin tänään ekaa kertaa. Käydään kimppuun! (kuvia en ole muistanut valitettavasti ottaa)

Sitruunatorttu

1 pkt  400 gramman pakastemurotaikinaa tai tee itse
Täyte:
400 grammaa Valio Viola appelsiinituorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunan mehua
2 munaa
4 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Painele sulanut/tehty piirakkataikina voidellun piirakkavuoan
pohjalle.
Pistele haarukalla pohjaan reikiä.


Sekoita täytettä varten kulhossa tuorejuusto, sitruunan mehu,
sitruunan raastettu kuori, munat ja sokeri.


Levitä täyte piirakkapohjan päälle.

Kypsennä piirakkaa uunin alatasossa 200 asteessa noin
30 minuuttia.


Peitä piirakka leivinpaperilla kypsennyksen
loppuvaiheessa,
jos se alkaa saada liikaa väriä.


Jäähdytä piirakka ritilän päällä ennen tarjoilua.

Halutessasi voit laittaa päälle marenkia tai kermavaahtoa.
Huolellinen jäähdytys on tärkeää, nimittäin
me syötiin se lämpimänä, ja se olisi varmasti ollut vieläkin
parempaa jäähdytettynä.
Pinnan on tarkoitus olla sileä ja vaaleankeltainen.
Nautinnollisia torttuhetkiä!


Tacodippi

400 grammaa jauhelihaa
1 pussi tacomaustetta
1 dl vettä
1 keskikokoinen purkki tomaattimurskaa
1-2 purkkia maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa

Oliiveja
1 pussi juustoraastetta
Jalapenoja
Mausteita, mm. cayennepippuria, pippuria, oreganoa

Tortillasipsejä

Levitä Philadelphia vuoan pohjalle ja laita uuni kuumenemaan
200 asteeseen. Ruskista jauheliha pannulla, ja
ja lisää tacomaustepussi ja vesi (pussin ohjeen mukaan).
Hetken päästä lisää tomaattimurska ja
haluamasi mausteet. Anna hautua n. 10 minuuttia pannulla, ja
kaada mössö sitten philadelphialla vuorattuun
vuokaan. Päälle jalapenoja makusi mukaan, siihen juustoraaste
ja juustoraasteen päälle oliivit.
Laita vuoka uuniin noin kymmeneksi minuutiksi
, tai kunnes juusto on sulanut.
Nautitaan kolmionmuotoisten
tortillasipsien/tacokuorien/tortillojen kanssa.


Ohje oli toivottavasti selkeä. Tämä on lempiruokaani, sellaista ihanaa, mutta täyttävää mättöä. Tacodipistä voi muokata myös vegeversion soijarouheesta (nimim. kukaan ei huomannut). Maistuu myös kylmänä!

Nyt vetäydyn ruotsinkirjojen ääreen, heippa!

-Eve

3 kommenttia:

  1. Anonyymi31.10.09

    Odotan mielenkiinnolla maistiaisia sitruunatortusta;) Tacodippi on minunkin suosikki. Kyllästyyköhän siihen koskaan?
    tiina

    VastaaPoista
  2. taco taco tacooo..jee! poiminkin tämän reseptin tästä! mikäs blogi onkaan Carasta? -Erika

    VastaaPoista
  3. Caran blogi löytyy osoitteesta:

    www.caranblogi.blogspot.com

    -Eve

    VastaaPoista